Betaalmogelijkheden

Onze betaalmogelijkheden, wij bieden er u acht:

Betaling via IDEAL


Heeft u een betaalrekening met internetbankieren bij ABN-AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers? Dan kunt u supersnel en veilig online betalen via Ideal. Klik op deze betalingskeuze en u wordt direct geleid naar een betalingspagina (MultiSafePay) waar u eerst uw bank selecteert en dan verder de betaling kunt afhandelen.

Betaling vooraf via bankoverschrijving


U draagt zelf zorg voor uw betaling aan ons. Zorg ervoor dat u uw bestel-/factuurnummer bij uw betaling vermeldt.

Betaling met uw creditcard


Kies bij betaalmethoden Visacard of Mastercard. Via MultiSafePay wordt uw betaling veilig en snel afgeschreven van uw creditcard saldo.

Betaling onder rembours


Na ontvangst van uw bestelling checken wij altijd telefonisch uw adresgegevens. U betaalt het totale bestelbedrag (factuur én rembourskosten) aan de postbode. Het is niet mogelijk pakketten onder rembours naar landen buiten Nederland te versturen. Let op: rembourskosten zijn best prijzig.

Betaling via PayPal


Heeft u een PayPal-account? Dan is betalen via PayPal een goede en snelle betalingswijze.

DirectEbanking


DirectEbanking is het snelst groeiende betaalmiddel in Europa en word al veelvuldig geaccepteerd in vooral Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland (voorheen ‘Sofortuberweisung’). Sinds kort zijn ook Nederland, België en UK markten waarop DirectEbanking zich bevind (afhandeling in de veilige omgeving van MultiSafePay).

Mister Cash / Bancontact-Banksys


Bekende en veilige manieren om uw bestelling te betalen via internetbankieren als u een rekening heeft bij een aangesloten Belgische bank (afhandeling via MultiSafePay).

GiroPay


De Duitse versie van het Nederlandse Ideal en dus het perfecte betaalwijze als u een bankrekening heeft bij een Duitse bank met deelname aan GiroPay zoals de Postbank, de Sparkassen, Volksbanken en de Raiffeisenbanken (afhandeling via MultiSafePay).
 

Problemen bij betalingsverwerking


Heeft u gekozen voor betaling via Ideal of Paypal? En de transactie kan niet succesvol worden afgerond omdat het systeem bijvoorbeeld om technische redenen een foutmelding geeft? Meestal wordt u teruggeleid naar onze winkel en kunt u zelf kiezen voor een andere betalingsmethode. De gemakkelijkste manier is om dan te kiezen voor ‘bankoverschrijving’. U ontvangt dan uw bestellingbevestiging per e-mail en o.v.v. uw bestel-/factuurnummer kunt u alsnog het bedrag aan ons overmaken.


versie Januari 2016